Aangepast dienstverlening Coronavirus


Geachte Heer, Mevrouw,

 

Zoals u ongetwijfeld via diverse media zal vernomen hebben, worden alle niet levensnoodzakelijke ingrepen maar ook infiltraties en raadplegingen geannuleerd tot en met 3 april 2020. Dit geldt uiteraard ook voor onze dienst.

Dit betekent echter niet dat de dienstverlening al die tijd onderbroken wordt.

Ingrepen, infiltraties en consultaties die urgent zijn zullen nog doorgaan. De urgentie wordt beoordeeld door de arts met als leidraad dat het om een levensnoodzakelijke toestand moet gaan of dat er geen uitstel van 6 tot 12 weken mogelijk is.

De reeds geplande maar niet levensnoodzakelijke ingrepen zullen herpland worden. U zal door ons secretariaat van de nieuwe operatiedatum telefonisch op de hoogte gehouden worden.

Hetzelfde geldt voor infiltraties.

Indien u tijdens de volgende weken een raadpleging gepland heeft, of plant, dan zal u door het staflid neurochirurgie opgebeld worden om de medische urgentie van het probleem in te schatten. In strikt noodzakelijke gevallen, zal vooralsnog een raadpleging georganiseerd worden. Om de risico’s te beperken, zal dit tot zeer strikte indicaties beperkt worden. In alle andere gevallen zal een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Uiteraard kan u via het secretariaat of de afsprakendienst nog steeds een raadpleging plannen. Ook hier zullen we in functie van de evolutie van de overheidsmaatregelen de noodzaak telefonisch bespreken.

Wij wensen u er tevens op attent te maken dat de komende weken alle onderzoeken enkel onder strikte voorwaarden kunnen aangevraagd en uitgevoerd worden. 

In het belang van uw eigen gezondheid geven wij u de raad om u enkel naar de spoedgevallendienst te begeven op strikt advies van uw huisarts.

 

Met vriendelijke groeten,

 

De dienst Neurochirurgie

Vorige Volgende Retour à la résumé